Hajós közlekedése

Hajós közlekedése kicsit korlátozott. Ugyanis közlekedés szempontjából abban az érdekes helyzetben van, hogy nincs vasútállomása, illetve a települést elkerülik a vasúti lehetőségek. A legközelebbi vasútállomás Kecelen volt, de az 2007. óta már nem üzemel. Jelenleg Hajóshoz legközelebb, Kalocsán vagy Kiskunhalason van elérhető vasútállomás.

Ebből kifolyólag csak autóval, vagy volánbusszal közelíthető meg. Hajóson azonban kerékpárbérlési lehetőség sincs.

A legközelebbi lehetőség: Baja – Turisztikai központban.

Turisztikai Központ

Hajós közlekedése

Volánbuszok a környező településekre és a nagyobb városokba, többek között:

  • Baja
  • Bácsalmás
  • Budapest
  • Kalocsa
  • Kecskemétre is közlekednek, napi többszöri járattal

Bővebb információ: http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

Ennek ellenére érdemes a településen és a környékén is több időt eltölteni, hiszen számos látnivaló van a kisvárosban és Hajós környékén is. A kultúrális látnivalókon túl, számos természeti látnivaló is várja a természet szerelmeseit. Tanösvények, az országos kéktúra, de vízi túrák is várják az aktív pihenést kedvelőket.

Szállást a településen és a környéken is találunk, de érdemes időben foglalni, mert hamar betelnek. Főleg a népszerűbb, programok környéki időszakokban. Azonban a nagyobb városokban – Kiskunhalason, Kalocsán vagy Baján is – egészen biztosan találunk. Sőt ezeken a helyeken hotelek is várják a vendégeket, Hajóson hotel egyelőre még nem üzemel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Haj%C3%B3s

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom